Menu Close

Πού θα φάμε;

Το τι θα φάμε είναι σίγουρα υψηλής ποιότητας καθώς τα Τρίκαλα φημίζονται για την σχέση ποιότητας τιμής στο φαγητό τους και για τα ντόπια κρέατα. Όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής φροντίζουν πάντα να επιλέγουν το καλύτερο για το κατάστημα τους και για τον πελάτη τους. Το που θα φάμε, είναι σίγουρο ό,τι έχουμε πολλές επιλογές που καλύπτουν όλα τα γούστα και τις γεύσεις.

Μία από αυτές τις επιλογές είναι και “Ο Βασίλης” ένα ουζερί – μεζεδοπωλείο που εδώ και χρόνια κρατάει ψηλά την ποιότητα του και είναι από τις πρώτες επιλογές του κόσμου. Για εκλεκτούς μεζέδες, παραδοσιακές γεύσεις και ντόπιο τσίπουρο άριστης ποιότητας “Ο Βασίλης” είναι το μεζεδοπωλείο που κλέβει την καρδιά μας. Ένας χώρος πεντακάθαρος, τακτικός κι έτοιμος να καλοδεχθεί και να εξυπηρετήσει όλους τους επισκέπτες σε ένα από τα πιο παραδοσιακά στέκια στην οδό Βυρωνος.

Λίγα βήματα από τον Μύλο των Ξωτικών (τον περίφημο μύλο Ματσόπουλου) βρίσκεται το “Χάνι”. Το αναπαλαιωμένο και αυθεντικό Χάνι του 1918, αποτελεί το γευστικό σημείο αναφοράς της πόλης των Τρικάλων. Εδώ το “Χάνι” είναι έτοιμο να σας φιλοξενήσει στους γνώριμους χώρους του. Με τις καλύτερες ετικέτες κρασιών, το πλούσιο ποιοτικό μενού και το ζεστό ανανεωμένο χώρο σας υποδέχεται σε ένα από τα παλαιότερα κτήρια της πόλης. 

Προχωρώντας κανείς στην πόλη και φτάνοντας σε ένα από τα πιο κεντρικά της σημεία, μπορεί να απολαύσει σύγχρονη & παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, μεζέδες που μπερδεύονται γλυκά στον ουρανίσκο μας και χαλαρό κλίμα σ’ ένα  μοντέρνο Bar Restaraunt στο κέντρο των Τρικάλων που σε κερδίζει με την ζεστασιά του, το Μπέρδεμα. 

Στα Μανάβικα, το “ΚΑΤΩΓΙ”με παραδοσιακό ύφος, industrial διακόσμηση και εξαιρετική κουζίνα. Η τεράστια ποικιλία σε κρασιά, οι ετικέτες των οποίων ξεπερνούν τις 200, δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο! Σε έναν χώρο από τούβλο, διαμορφωμένο ώστε να θυμίζει σκηνικό από ταινία, θα γευτείτε τοπικές συνταγές ιδωμένες όμως με μια πιο δημιουργική πινελιά.

Το  “Λαδοφάναρο”  είναι  το  2ο   παλαιότερο  οινομαγειρείο στα Μανάβικα. Είναι μια παραδοσιακή ταβέρνα, με μια πληθώρα πιάτων. Παραδοσιακή η κουζίνα με ιδιαίτερες γεύσεις, όπως τα ψητά μανιτάρια, οι γεμιστές πατάτες, που προσφέρονται σε ένα υπέροχο μπακιρένιο σκεύος από το φούρνο στο τραπέζι, το ριγανάτο, το μοσχαρίσιο συκώτι και διάφορες άλλες τοπικές συνταγές. Θα απολαύσετε μοναδικές γεύσεις από παραδοσιακά τοπικά προϊόντα χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά υλικά και συνθέτουν μια πανδαισία γεύσεων.

Σε ταβερνάκια με ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει ντόπια κρέατα άριστης ποιότητας, μανιτάρια και κηπευτικά προϊόντα διαλεγμένα με προσοχή και αγάπη, καθώς επίσης και τοπικούς οίνους και τσίπουρο των δύο μεγάλων αποστακτήριων της περιοχής, Τσιλιλής και Τσίνας. Έτσι σε έναν χώρο ζεστό και φιλόξενο όπως άλλωστε όλες οι παραδοσιακές ταβέρνες των Τρικάλων, μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει καλό φαγητό σε καλές τιμές. Ένας τέτοιος χώρος είναι ο “Ίανθος” που κρατάει τις παραδοσιακές γεύσεις και την υψηλή ποιότητα.

Ακόμα και αυτός που προτιμά ένα λαχταριστό burger μπορεί να επισκεφτεί ένα από τα πιο σύγχρονα καταστήματα (Burger House) της γνωστής αλυσίδας Goody’s που βρίσκετε στην πόλη μας, απέναντι από το ποτάμι, με τραπεζάκια έξω ή και μέσα στο ανανεωμένο περιβάλλον της γνωστής αλυσίδας.

EnglishFrenchGermanGreekItalian